Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 3 evőkanál étolaj
» 450 g zöldborsó
» 450 ml víz
» 4 csapott evőkanál kristálycukor
» 1 púpozott teáskanál
» 1 db leveskocka
» petrezselyemzöld
» A HABARÁSHOZ:
» 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
» 120 ml 2,8%-os tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
Megjegyzés / tipp:

Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
1 komment 8 ember kedveli muranyinikola
2017.02.12 14:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nagyim 2017.06.30. 09:09 (#1)
Bocs, ez mi? Cukor és só főzelék? 4 evőkanál cukor, még ha csapott is, rengeteg. Általában a borsó édes, de ha nem ehhez a mennyiséghez bőven elég egy teáskanálnyi. Igaz, azért kell a rengeteg só, hogy egymást kiegyenlítsék??? Őrület s akiknek ez tetszik, valóban így főzték és megették? Gratulálok. Üdv.
Címkék
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos zuzaragu leves
1 komment 6 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
Borivók pecsenyéje
1 komment 11 ember kedveli
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás párna
0 komment 1 ember kedveli
Epres-málnás charlotte.
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Túrós szórt süti
0 komment 17 ember kedveli
Aranygaluska muffin
0 komment 3 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Húsvéti pulykamelltekercs
0 komment 6 ember kedveli
Csipkelekvárral töltött aranygaluska.
1 komment 7 ember kedveli
Amerikai fánk
1 komment 7 ember kedveli
Csokis rakott babapiskóta
0 komment 3 ember kedveli
"Pelyhes " csirkeropogós !
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.